10 Aralık 2009 Perşembe

kıymalı açma



malzemeler:

hamuru için
3 yumurta
1 paket oda sıcaklıgında margarın
1 bardak ılık süt
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un

iç malzemesi
250 gr kıyma
1 sogan
yarım demet maydonoz
karabıber kırmızı pul bıber

yapılışı:
hamur için malzemelerin tümü karışıp kulak memesı kıvamında hamur hazırlanır ve hamurun mayalanması için en az 30-40 dakıka bekletılır.

bu arada iç malzemesi hazırlanır kıymaya yarım bardak su konup çekene kadar pişirilir sonra 1 kaşık yag ılave edılıp ınce dogranmış soganlarda katılıp kavrulur.
en son olarak maydanoz ve baharatları ilave edilip iç soğumaya bırakılır.

mayalanan hamur istenılen şekılde yapılıp tepsıye konur ve tepsıde de en az 15-20 dakıka mayalanması beklenır en son yumurta sarısı sürülüp fırına verılır.

bu hamurdan en az 50-60 adet arası yukardakı şekılde yaparsanız açmanız olur.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder