malzemeler:
6-7 dal şeklınde ayrılmış karnıbahar
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
yarım çay bardağı süt
3 bardak su veya et suyu
yapılışı:
soğan doğranır zeytınyağı ve bir yemek kaşığı tereyağ karışımıyla pembeleşir unda ilave edilip 1-2 dakika kavrulur karnıbahar ilave edilir ve suyu konur pişince blendırdan geçirilir ve yarım bardak sütü ilave edilir tuzu ve karabıberi arzuya göre ilave edilip afiyetle içilir.
not 1:arzu edilirse 2-3 çiçek şeklındekı karnıbahar blendırdan geçirmeden ayrılır ve sonra çorbaya ilave edilir.
2.isteyen bulyon veya tavuk suyu koyabilir çorbaya .
3.veistenırse süt yerıne krema konabılır. ben kalorisinden dolayı koymuyorum.
ellerinize hiç çorbasını denemedim ama yemeğine bayılırım ben de bu karnabaharı karnıbahar olarak bilirdim ama sonra öğrendim ki karnı değil karna imiş yiyince karna bahar geliyor gibilerinden mi bilmemartık sevgiler kolay gelsin
YanıtlaSilgültennnn bu ne süper bi tarif kıs , bayıldım ve hemen kopyaladım. Çook öptüm seni
YanıtlaSilGültencim hiç denemedim ama mutlaka deneyeceğim, sanırım brokoliyede uygulanabilir. Çook öptüm seni
YanıtlaSil