14 Şubat 2015 Cumartesi

revani mı desem baklava mı






şerbetli tatlıları sevmeyen ben bile bu tatlıyı çok sevdım çok hafif bi defa baklava desem baklava değil revani desem tam revani değil tatlı çanakkale çan daki ablamın tarifi bende elimden geldiğince resımleyip anlatayım

BAKLAVA YUFKASINDA REVANİ

malzemeler:
500 gr baklavalık hazır yufka

içine sürülen karışım için
4 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabarma tozu
bolca cevız veya fındık
ŞERBETİ:

3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

yapılışı:

öncelikle içine sürülecek karışım hazırlanır baklava yufkasına karışımdan kepçele dökülüp her tarafına dökülür tepsıye dızılır enson ustune de iç malzemeden koyulup fırında pişirilir 180 derece ustu kızarana kadar yaklaşık 30 dakıka şerbet ve tatlı soguk birleştirilir afıyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder