1 Ocak 2010 Cuma

aşure




malzemeler:

yarım kilo buğday
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
2 elma
1 portakal kabugu
yarım kilo kuru kayısı
1 su bardağı kuş üzümü
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı süt
3 bardak şeker
1 dal tarçın 2-3 adet kuru karanfil
süslemek için
nar
kuru kayısı kuru incir fındık ceviz tarçın

ön hazırlık
bugday kuru fasulye nohut akşamdan suya ıslanır. ve ertesı gün hepsı ayrı ayrı pişirilir

bütün malzemeler ayrı ayrı pişirilip pişme durumlarına göre bugday tenceresınde yerını alır en son şekeri konulur.
not:
aşure yapımı genelde aynı olmakla beraber içine konan malzeme kişiye göre değişir
ben mesela asla içine ıncır koymuyorum pişince içinde çok dagılıyor ve rengi koyu oluyor.
not2: kuş üzümü ve izmir üzümü ayrı tencerelerde haşlanıp suyu süzülüp tencereye ilave edilirse aşurenız beyaz olur

ve kıvamınız sulu olmuş ıse nişasta ile kıvamı ayarlanabılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder