17 Nisan 2009 Cuma

portakal zamanı


kurutulmuş portakal kabuklarını mozaik pastada sütlü tatlılarda
öneririm süper bir lezzeti oluyor nasıl yaptığımı sorarsanız


portakal yenir kabukları akşamdan suya ıslatılır.Tencereye kabukların üstüne gelecek kadar su eklenir kaynamaya başlayınca su dökülür ,2ila 3kez bu işlem tekrarlanır kabukların acısı çıkartılır. Soğuk suya tutulan kabukların beyaz yerleri çıkartılır , uzunlamasına kesilerek şekil verilir. Bir su bardağından bir parmak eksik şeker ilave edilerek kabuklar kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.(yarım çay bardağı su ilave edilerek pişirilir) .Pişen şekerlemeler toz şekerde çevrilerek her tarafına bulanır. Yağlı kağıda serilerek kurutulur .




portakal sevenler son zamanlarını yaşayan bu meyvayı yaza
pastalarda keklerde kullanmak üzre rendeleyip yada minik minik doğrayıp kavanoza arasına bır kaşık şeker koyup dolapta yazın kullanmak üzre saklayabılırsınız


bunlarda sıkılmış portakallar siz naparsınız sıkınca ???
ben hiç bır meyvanın kabuklarını yüzüme güzelce sürmeden atmıyorum
ve biliyorsunuz meyvaların en çok vitamini kabugunun altında
bence bır hafta ne yersenız kabuklarını atmadan yüzünüze sürün ve 10 dak bekleyip ılık su ile durulayın ve cidinizdeki parlaklığa yumuşaklığa şaşıracaksınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder